UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • 8 jaar cel voor man die zijn drie weken oude stiefkind doodde

    De rechtbank heeft een onvoorwaardelijke celstraf van 8 jaar opgelegd aan een ex-partner van de moeder wier baby hij heeft gedood. In december 2022 liep het drie weken oude meisje dusdanige verwondingen op dat ze schedelhersenletsel opliep en aan de gevolgen daarvan overleed. Dit letsel is volgens de rechtbank bewezen toegebracht door de man. Hoe precies is nooit bekend geworden, maar dat hij fors geweld gebruikte staat vast. Dit meldt Rechtspraak.nl.

  • ‘De scheve budgetverdeling tussen curatie en preventie is belachelijk’

    Leefstijladviezen zijn vaak streng, saai en ineffectief. Dat moest anders, vond arts-onderzoeker Daphne Raad (27). Om mensen te stimuleren gezonder oud te worden, startte ze het Lowlands-experiment; een interactieve ervaring waarbij mensen hun oudere ik ontmoeten. “Ik voel de verantwoordelijkheid om in mijn witte jas een tegengeluid te laten horen”, vertelt Raad in deze aflevering van Jong Talent.

  • Vier jaar cel en tbs voor man die meisje met verstandelijke beperking misbruikte

    De 76-jarige man die zes jaar lang een minderjarig meisje met een verstandelijke beperking heeft misbruikt, moet hiervoor vier jaar de cel in. Ook heeft hij tbs opgelegd gekregen. Volgens een psycholoog en psychiater heeft de man een seksuele stoornis en een schizoïde-persoonlijkheidsstoornis waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Dit melden Omroep Brabant en Rechtspraak.nl. 

  • Tbs met dwangverpleging voor ggz-cliënt die personeel bedreigde

    Voor het beledigen en bedreigen van personeel in ggz-instellingen Fivoor en Poortugaal heeft een 42-jarige man tbs en dwangverpleging opgelegd gekregen. Tegen een verpleegkundige zei hij dat ze op zijn dodenlijst terecht was gekomen. De man bevindt zich al sinds 2011 in het forensische en geestelijke gezondheidszorg, met continue overplaatsingen als gevolg van zijn onhandelbare gedrag. Dit meldt Omroep West. 

  • Ernstig artsentekort buiten ziekenhuizen bedreigt volksgezondheid

    De tekorten aan artsen die buiten het ziekenhuis werken, zijn zo groot dat ze een bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Dat staat in het document Actieplannen - Meer Extramurale Artsen van een werkgroep, in opdracht van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en artsenfederatie KNMG. 

  • Menzis publiceert zorginkoopbeleid 2024: dit zijn de opvallendste zaken

    Vanaf 2025 zal zorgverzekeraar Menzis de module kwetsbare ouderen regionaal inkopen. Regionale huisartsenorganisaties worden vanaf dan contractpartner, waardoor de module niet meer op individueel niveau te contracteren is. Ook blijkt uit het nieuwe zorginkoopbeleid van Menzis dat de leeftijdsgebonden toeslag wordt geschrapt en er een nieuwe omschrijving van kwetsbaarheid door ouderdom wordt geformuleerd. Tot slot zal het tarief van de module ook veranderen. Dit meldt Skipr.

  • 9 procent van de dochters van 80-plussers zwaar belast door mantelzorg

    Dochters met ouders van 80 jaar of ouder gaven in 2022 vaker mantelzorg dan zonen. Ook waren ze vaker zwaar belast. Bijna 10 procent van de dochters was in 2022 zwaar belast door mantelzorgtaken. Dit meldt CBS. 

  • Ouders laten kind niet vaccineren uit angst voor bijwerkingen op lange termijn

    Ruim de helft van de ouders die hun kind slechts deels of niet laat vaccineren, doet dat uit angst voor langdurige bijwerkingen. Bijna 40 procent van de ouders denkt dat het immuunsysteem van het kind weerbaar genoeg is om ziektes als mazelen en kinkhoest zelf op te ruimen. 29 procent van de ouders twijfelt over de effectiviteit van de vaccins. Ook blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws dat steeds minder ouders nog vertrouwen hebben in het RIVM en de GGD. Desondanks vertrouwt 53 procent van alle ouders met kinderen onder de 18 jaar instituten nog wel helemaal. Dit meldt RTL Nieuws.

  • MDL-arts toch niet uit BIG-register geschrapt

    Een MDL-arts die door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg uit het BIG-register werd geschrapt, mag toch arts blijven. Dit heeft het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg geoordeeld. De arts is ruim een jaar aantoonbaar op de goede weg en daarom vernietigt het RTG de doorhaling uit het BIG-register. Wel is haar enkele aan de uitoefening van het beroep van arts verbonden bevoegdheden ontzegd. En mag ze haar beroep enkel onder voorwaarden blijven uitoefenen. Dit meldt het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

  • Door inzet van jeugdconsulent in Gouda daalt gebruik jeugdzorg eindelijk

    Dankzij de inzet van jeugdconsulenten bij huisartsen is het gebruik van jeugdzorg in Gouda voor het eerst in jaren gedaald. Vaak is laagdrempelig advies over opgroeien en opvoeden al genoeg om een verwijsbrief naar de specialistische jeugdzorg te voorkomen. Dit meldt Skipr.

meer nieuws